Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
U DUHU BOŽIĆNIH BLAGDANA PREDSTAVNICI USLUGE POREČ DRUŽILI SU SE S MALIŠANIMA IZ VRTIĆA I PODIJELILI IM IGRAČKE
Share icon
Podjeli
Objavljeno 23.12.2019.
DSCN0230

U duhu nadolazećih božićnih blagdana predstavnici Usluge Poreč ovih dana družili su se s mališanima iz porečkih dječjih vrtića, a podijelili su im i prigodne poučne igračke. Igračke su podijeljene djeci iz vrtića na području grada Poreča-Parenzo i općina Funtana, Kaštelir-Labinci, Sveti Lovreč, Tar-Vabriga, Višnjan, Vrsar i Vižinada. Didaktičke igračke tematski su vezane uz odvajanje otpada, a cilj ove akcije je u ove predblagdanske dane i u duhu božićnog darivanja razveseliti najmlađe novim igračkama te kroz raznovrsne radionice i edukaciju, na zabavan način djecu od najranije dobi učiti o pravilnom odvajanju otpada.

Prilikom posjeta jednom od većih porečkih vrtića, dječjem vrtiću „Radost“ Poreč, dočekali su nas mnogobrojni mališani, njihove tete i pedagoginja gđa. Suzana Uzelac, koja je tom prilikom istaknula da ih donacija  posebno raduje jer omogućuje djeci upoznavanje s pravilnim odlaganjem otpada kroz igru, njima najdražom i najprimjerenijom aktivnosti. Osim  što se igra uklopila u programske aktivnosti  vrtića usmjerene na  poticanje ekološkog i građanskog odgoja, njeni elementi i struktura doprinijet će  socijalizaciji, odnosno  igri s prijateljima, što joj daje višestruku odgojno – obrazovnu vrijednost.

Osim što smo htjeli razveseliti naše mališane u vrtićima zabavnim, ali i edukativnim igračkama naš cilj je naučiti najmanje kako je zapravo lako i zabavno pravilno odvajati i reciklirati otpad.

Djeca su bila jednostavno oduševljena novim igračkama, a mi smo se odlično zabavili s mališanima. Osmijeh na licima i djece i nas govori dovoljno o tome koliko smo se svi zajedno zabavili. Oduševljeni smo koliko su djeca bila zainteresirana za temu odvajanja. Zato ćemo u novoj godini nastaviti s dodatnim edukacijama i radionicama prilagođenim djeci. – izjavio je direktor Usluge Poreč Milan Laković

Ovo je jedna u nizu informativno - edukativnih akcija koje je Usluga Poreč pripremila, a sve kako bi zajedno s građanima osigurali da Poreč bude primjer kako se treba ponašati i gospodariti otpadom.

    Arrow pointing up