NaslovnaVijestiU Velenikima održana radna akcija uređenja naselja

U Velenikima održana radna akcija uređenja naselja

Na inicijativu mještana Veleniki, MO Varvari organizirao je radnu akciju čišćenja naselja. Čišćenje je organizirano u nedjelju 30. ožujka, a cilj je bio urediti ulazak u selo, ukloniti živice, suha stabla te počistiti garaže, podrume i tavane. Ususret mještanima izašao je Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča –Parenzo, komunalno poduzeće Usluga te brojni donatori.

Uz tešku mehanizaciju, akciji se odazvalo petnaestak mještana koji su vrijedno i marljivo radili na uređenju i čišćenju svog mjesnog odbora.

Tijekom nedjelje očišćene su brojne okućnice i posađena su četiri čempresa na ulasku u selo. Ovom su akcijom mještani pokazali da unatoč ubrzanom načinu života i brojnim obavezama, druženje i volonterizam predstavljaju još uvijek živu vrijednost, a posebno se to očituje u manjim zajednicama.

Mnogi mještani Velenika upotpunjuju kućni budžet iznajmljivanjem apartmana, a budući se bliži turistička sezona MO Varvari spremno će dočekati turiste. Na kraju akcije organizirano je zajedničko druženje za sve učesnike ove vrijedne akcije.

Dokumenti