NaslovnaVijestiUPRAVA DRUŠTVA – Zamolba Usluge Poreč vozačima osobnih vozila

UPRAVA DRUŠTVA – Zamolba Usluge Poreč vozačima osobnih vozila

Sve je češća pojava nemogućnosti specijalnih komunalnih vozila Usluge Poreč za skupljanje i prijevoz komunalnog otpada iz Grada Poreča i naselja Poreštine: vozila nailaze na potešloće u prometovanju pojedinim ulicama i prometnicama iz razloga što nepropisno parkirana osobna vozila to ne dozvoljavaju.
Umoljavamo sve vozače da pripaze na trenutak ispravnog parkiranja, što se Usluge tiče, pogotovo u jutarnjim satima, kako bi komunalna vozila mogla nesmetano prometovati i na vrijeme skupiti otpad.
Kao kritične točke za prometovanje u užem dijelu Grada Poreča ističemo skretanje iz ulice Aldo Negri u Kandlerovu, te iz Kandlerove u Bože Milanovića.
Daljnja skoro svakidašnja pojava nepropisnog parkiranja je na dnu ulice Dinka Trinajstića – naselje Bolnica (prema trgovačkom centru Konzum).

Starogradska jezgra Vrsara, te uske ulice koje iz ulice R. Končara vode prema obali su posebna priča. Na tim se dijelovima Grada Vrsara vozači umoljavaju na poštivanje pravila parkiranja, imajući u vidu da ulicom mora tijekom jutarnjih sati proći komunalno vozilo koji je svojim dimenzijama ipak znatno šire i duže od „našeg“ osobnog vozila.

Istaknuli smo trenutne „bolne“ točke, što ne znači da takvih pojava nema i drugdje, no za sada navodeći te punktove želimo probuditi savjest vozača, te da prije parkiranja svog vozila postave sebi pitanje da li smetaju komunalcima.

Značaj pravovremenog skupljanja otpada poznat je svima; kako bi Grad bio lijep, čist i uredan. U protivnom ni Usluga ne može biti odgovorna za nešto što sami građani sprečavaju, a da bi istovremeno ti isti građani i reklamirali nepravovremeno izvršavanje naših poslova.

Nadamo se da će naša zamolba uroditi plodom, a mi se možemo samo zahvaliti onima koji će nas poslušati, jer će svojim propisnim parkiranjem pomoći nama, sebi i svojim susjedima.
Uprava Društva

Dokumenti