NaslovnaVijestiUPRAVLJANJE GROBLJIMA POREŠTINE U PROŠLOJ GODINI

UPRAVLJANJE GROBLJIMA POREŠTINE U PROŠLOJ GODINI

Dva puta veći prihod od prodaje grobnih mjesta. Glas Istre, 14.08.06.
POREČ –
Na području Grada Poreča je šest groblja kojima upravlja komunalno poduzeće Usluga, a uprava je dužna jednom godišnje izvijestiti Gradsko poglavarstvo o svom radu. To je učinjeno na ovotjednoj sjednici, izvješće se odnosi na prošlu godinu, a odobrio ga je Nadzorni odbor Usluge. Prihod od dodijeljenih grobnica i zemljanih grobnih mjesta lani je bio 218 posto veći nego godinu dana prije. Razlog je velika potražnja građana prije nego što su prvog dana ove godine cijene grobnih mjesta povećane.
Gotovo pet puta bio je veći i prihod od godišnje naknade za korištenje grobnih mjesta. Ukupno je prošla godina financijski zaključena s 561 tisućom kuna viška prihoda nad rashodima. Taj će novac ove godine biti utrošen prema planu održavanja groblja. Zaposleni u gradskom komunalnom odjelu redovito nadziru stanje opremljenosti groblja i sugeriraju nužne intervencije. Na svim grobljima ima dovoljno mjesta za ukop za 10 do 15 godina, osim na onome u Novoj Vasi, ali projekt proširenja, gradnje mrtvačnice i parkirališta je spreman i dio novca osiguran je u ovogodišnjem proračunu.
Ukupan prošlogodišnji prihod iznosio je 3,1 milijun kuna, od čega nešto više od milijun kuna iz gradskog proračuna, a ostalo od naknada za dodjelu i korištenje grobnih mjesta. Na redovno održavanje utrošeno je 830 tisuća kuna, u nove objekte i proširenja (groblja Žbandaj, Baderna, Poreč, Nova Vas) 1,6 milijuna, a novi kompjuterski program vođenja evidencije na grobljima koštao je 72 tisuće kuna.

Piše: S. M.

Dokumenti