NaslovnaVijestiUređenje groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Uređenje groblja povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Pred nama su Svi sveti i Dušni dan, blagdanski vikend kojeg će brojni građani obilježiti posjećivanjem grobova svojih obitelji i prijatelja, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na njihovim vječnim počivalištima. Kako bi i ove godine posljednja počivališta naših bližnjih predstojeći blagdan dočekala primjereno uređenog izgleda, naši djelatnici već danima intenzivno rade na uređenju Gradskog groblja Poreč, groblja u Novoj Vasi, Žbandaju, Fuškulinu i Baderni, rekao je Milan Laković direktor komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o. Laković je istaknuo kako se na spomenutim grobljima uređuju staze, nasipava šljunak, uređuje parkiralište oko groblja, kosi trava, obrezuje živica, sade cvjetne gredice te uređuju se spomen obilježja, centralni križevi i zapuštena grobna mjesta.

Građani koji u nadolazećim blagdanima nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih mogu se do  petka 31. listopada do 14.00 sati obratiti upravi groblja Usluge Poreč ( tel: 091 434 0094, E-mail: tlegovic@usluga.hr ) koja među ostalim pogrebnim uslugama nudi  i uslugu  postavljanja cvijeća te paljenja svijeće za pokojnike.

Kao i u zadnjih desetak godina i ove je godine (do nedjelje 02. studenog) na velikom gradskom parkiralištu  organizirana prodaja krizantema koja svojom cvjetnom ponudom već tradicionalno uljepšava ovaj dio Grada.

Na blagdan Svih svetih i na Dušni dan  biti će upriličena sveta misa u crkvi na Gradskom groblju Poreč  u 15.00 sati.

Kako bi se izbjegla gužva te omogućio nesmetani pristup groblju  osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima komunalnog poduzeća, mole se građani posjetitelji Gradskog groblja Poreč da svoja vozila ne parkiraju na ulazu, već na parkiralištu pored Gradskog groblja koje će biti otvoreno za sve korisnike.

 

 

Dokumenti