NaslovnaVijestiUsluga ipak neće bespravno graditi priključak na kanalizaciju

Usluga ipak neće bespravno graditi priključak na kanalizaciju

Gradnja kanalizacisjkog priključka na Obali Matka Laginje za potrebe vile Polesini u vlaništvu Riviera holdinga trebala je početi jučer, ali je odgođena zbog kiše.

Glas Istre, 08.12.06.
Startat će danas, ako dozvole vremenski uvjeti ali kad god to bilo, neće biti bespravna, kako smo pisali prošlog tjedna. Naime, komunalno poduzeće Usluga dobilo je u međuvremenu lokacijsku dozvolu, saznajemo od direktora Rodoljuba Kosića, a građevinska im za takav zahvat ne treba.
– Imamo sve potrebne suglasnosti i sve će biti legalno. Željeli smo se osigurati budući da su radovi u povijesnoj jezgri. Ugovoren je i arheološki nadzor sa Zavičajnim muzejom, rekao nam je Kosić. Ipak, naglašava velik problem u porečkoj ispostavi Ureda za graditeljstvo koja ostaje bez ionako malobrojnih službenika koji su izdavali lokacijske, građevinske i uporabne dozvole. Usluga, kaže Kosić, godišnje prosječno investira gotovo 40 milijuna kuna u 15-ak novih komunalnih objekata, a dozvole se čekaju mjesecima. Neki ih, ponavlja, dobiju preko reda i puno brže nego Usluga iza čijih projekata stoji opći, a ne privatni interes.
Dok budu trajali radovi, Obala Matka Laginje bit će zatvorena za promet, pa će roditelji koji dovoze djecu u talijansku školu moći doći samo do bivšeg hotela Riviera, odnosno do carinskog gata, odakle će učenici Ulicom Eugena Kumičića ili Cardom nastaviti pješice.

Piše: S.M.

Dokumenti