Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
USLUGA POREČ KREĆE U IMPLEMENTACIJU VIDEO NADZORA NA NAJKRITIČNIJIM TOČKAMA NEPRAVILNOG ODLAGANJA OTPADA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 22.08.2019.
20190822_134627

Usluga Poreč, kako je i najavljeno, postiže dodatni korak u unaprijeđenju usluge gospodarenja otpadom u Poreču te uvodi video nadzor na pojedinim lokacijama postavljenih setova podzemnih i polupodzemnih spremnika za otpad na području grada Poreča – Parenzo. Trenutno je u tijeku implementacija samog sustava koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna, a konačno puštanje video nadzora u rad bit će kroz idući tjedan.

Usluga Poreč je i naručitelj ove usluge te i voditelj obrade podataka prikupljenih putem video nadzora, a sve u cilju regulacije i praćenja te spriječavanja nepropisnih praksi vezanih za odlaganje otpada. Time poduzeće nastavlja svoju misiju postizanja proaktivne i učinkovite usluge gospodarenja otpadom na području grada Poreča - Parenzo.

Lokacije spremnika koje će biti pokrivene sustavom video nadzora su :

-           Ulica Jože Šurana

-           Šetalište dr. Ante Šonje

-           Parkiralište Okrugla Kula

-           Parkiralište Obala Matka Laginje

-           Ulica Giuseppe Caprin

-           Obala Maršala Tita

-           Ulica Mate Balote

-           Červar Trg Jugo

-           Červar Park Busola

 

Usluga Poreč je proteklih mjeseci pratila parksu odlaganja otpada na terenu te registrirala najktiričnije točke koje su upravo ove koje će od sada biti pod video-nadzorom. Ovaj korak dodatna je mjera s kojom se želi spriječiti neodgovorno ponašanje, nastanak i širenje kritičnih točaka za odvajanje otpada, te se želi potaknuti građane na svjesno i odgovorno odnošenje prema otpadu. Poreč je ujedno i šampion turizma te jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji i to je standard koji ćemo zadržati, a lošom praksom i nepravilnim odlaganjem otpada šaljemo krivu sliku o našem gradu.

Ovim putem pozivamo još jednom sve korisnike da svoj otpad odlažu savjesno i pravilno te da odgovorno postupaju sa ugrađenom opremom. Ako građani imaju bilo kakve upite, nejasnoće ili žele prijaviti neko neodgovorno ponašanje, uvijek nam se mogu javiti u prostorima Usluge Poreč ili putem maila: info@usluga.hr.

20190822_135002
    Arrow pointing up