Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
USLUGA POREČ OSIGURAVA EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO SAKUPLJANJE STARE ODJEĆE I OBUĆE
Share icon
Podjeli
Objavljeno 23.11.2022.
spremnik

U četvrtak organizirana eko akcija, postavlja se i 13 spremnika za odlaganje tekstila

Usluga Poreč nastavlja s aktivnostima kojima potiče svijest o održivosti i ekološkoj prihvatljivosti. Stoga, povodom ovogodišnjeg Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR- European Week for Waste Reduction), organizira eko akciju sakupljanja stare odjeće i obuće.

Europski tjedan za smanjenje otpada organizira se radi promicanja aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadom. Zato, ukoliko imate stare odjeće i obuće i ostalog tekstila, a koje zbog istrošenosti se ne može više nositi ili pokloniti i ne želite da završi sa drugim otpadom,  Usluga Poreč organizira  ovu eko akcija sakupljanja stare odjeće i obuće, 24. studenog od 07 do 12 sati ispred Ureda za korisnike.

Osim eko akcije, a s ciljem daljnjih povećavanja sakupljenih količina tekstila ali i osiguravanja adekvatnog sakupljanja i zbrinjavanja, Usluga Poreč postaviti će na području grada Poreča i općina, čak 13 spremnika nove generacije namijenjenih upravo za sakupljanje odjeće i obuće.

Spremnici će biti postavljeni na javno dostupnim pozicijama kako bi ih svi korisnici mogli koristiti u bilo koje vrijeme. U njih možete odložiti odjeću, ručnike, posteljinu, zavjese, obuću, šešire i kape te torbe i krpene igračke.

Ovom djelatnošću Usluga Poreč želi omogućiti osviješteno prikupljanje i odlaganje stare odjeće i obuće kako ne bismo svjedočili razbacanom tekstilu oko spremnika za odlaganje otpada. Na ovaj način Društvo će osigurati ekološki prihvatljivije sakupljanje tekstila, a time i čišći i održiviji grad.

 

spremnik1
1
    Arrow pointing up