Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
USLUGA POREČ ULAŽE 700.000,00 KN U NOVE SANACIJE – ZAPOČINJE OBNOVA STAROG DIJELA GROBLJA U NOVOJ VASI I FUŠKULINU
Share icon
Podjeli
Objavljeno 18.10.2018.
DSCN0446

Nakon sanacije groblja u Poreču, Žbandaju i Baderni, Usluga Poreč d.o.o. započela je sa radovima na sanaciji starog dijela mjesnog groblja u Novoj Vasi, a paralelno sa istima kreće i sanacija starog dijela groblja u Fuškulinu.

Sukladno programu sanacije groblja, planu nabave i osiguranim financijskim sredstvima, Usluga Poreč d.o.o. u ovu će investiciju uložiti 738.165,07 kn, i to za sanaciju groblja u  Nova Vasi 337.124,12 kuna dok će sanacija  groblja u  Fuškulinu stajati 401.040,95 kuna.

Radovi bi se prema planu i ugovorenom roku,  ukoliko vremenske prilike budu naklonjene, trebali okončati do kraja ove godine.

U sklopu radova na oba groblja izvršit će se  sanacija ogradnih zidova, postaviti okapni limovi, obnoviti stare kapelice, sanirati ulegnuća na hodnim stazama a zemljane staze nasuti rizlom. Na groblju u Fuškulinu u planu je još i zamjena  kompletnog tlakovca na hodnim stazama.

Usluga Poreč  d.o.o. upravlja sa pet groblja i to gradskim grobljem u Poreču, te mjesnim grobljima Žbandaj, Fuškulin , Nova Vas i Baderna, pri čemu se  značajna sredstva ulaže u održavanje i obnovu istih, prateće građevine,  komunalnu infrastrukturu kao i u pružanju pogrebnih usluga.

Uvažavajući potrebe i značaj groblja kao specifičan dio komunalne djelatnosti  Društvo tom segmentu pridaje posebnu pažnju. Tako je samo u protekle dvije godine izvršena  dogradnja Gradskog groblja u Poreču, uređen stario dio istog groblja, dograđeno mjesno groblje u Fuškulinu te sanirano mjesno groblje u Baderni i Žbandaju.

Strategija Društva je da se navedenim i sličnim ulaganjima stvore funkcionalna i suvremena groblja,  koja će ispuniti očekivanja  korisnika usluga i svih posjetitelja.

Radovi na groblju u narednim danima odvijati će se u smanjenom intenzitetu s obzirom na nadolazeći blagdan Svih Svetih, a isti se  neće odvijati prilikom pogrebnih obreda.

Ovim putem molimo sve posjetitelje groblja za strpljenje i razumijevanje.

Usluga Poreč d.o.o

DSCN0445
DSCN0442
DSCN0435
DSCN0449
    Arrow pointing up