NaslovnaVijestiUSLUGA- Sanacija postojeće plohe na odlagalištu Košambra

USLUGA- Sanacija postojeće plohe na odlagalištu Košambra

Obavještava se javnost da su na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra“ u Poreču u tijeku radovi na sanaciji postojeće plohe odlagališta. Između ostalog radovi se, radi formiranja izgleda plohe prema projektnoj dokumentaciji, odvijaju i na premještanju većih količina već deponiranog otpada.
Obavještava se javnost da su na odlagalištu komunalnog otpada „Košambra“ u Poreču u tijeku radovi na sanaciji postojeće plohe odlagališta. Između ostalog radovi se, radi formiranja izgleda plohe prema projektnoj dokumentaciji, odvijaju i na premještanju većih količina već deponiranog otpada. Uslijed tih radova dolazi do isparavanja plina i neugodnih mirisa koji mogu prouzročiti neugodne mirise do obližnjih stambenih naselja pa čak u izuzetnim nepogodnim vremenskim neprilikama prouzročenim vjetrom koji je usmjeren prema gradu ili turističkim naseljima Plave i Zelene lagune te Brula, ti neugodni mirisi mogu doprijeti i do tih dijelova grada Poreča.
Upravo iz tih razloga, za izvođenje opisanih radova je odabran zimski period kad su mirisi uslijed zime slabiji, a ne šteti se turizmu kao najznačajnijoj privrednoj grani Poreštine.
Očekuje se da će radovi na intenzivnom premještanju i ponovnom prekrivanju otpada trajati do konca mjeseca veljače 2008.
Iz navedenih razloga molimo građanstvo i ostalu javnost za strpljivost i razumijevanje ukoliko bi ti neugodni mirisi prouzročili nelagodu u naseljenim sredinama.

Sa naše strane kao i sa strane izvoditelja radova poduzeti će se sve planirane mjere sukladno Studiji utjecaja na okliš da ti mirisi budu što manjeg intenziteta, te da radovi budu čim prije dovršeni, kako bi na vrijeme spriječili eventualne nelagode a prije nadolazećih uskrsnih blagdane u mjesecu ožujku 2008. godine.

Zahvaljujemo se građanstvu na razumijevanju.

UPRAVA DRUŠTVA

Dokumenti