Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
USPJEŠAN PRVI DAN PODJELE SPREMNIKA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 04.10.2021.
Podjela

Usluga Poreč je danas započela podjelu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i imala neočekivano veliki odaziv. Jutros u 9 sati, kako je i najavljeno, započela je podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona te plastične i staklene ambalaže za Grad Poreč - Parenzo u reciklažnom dvorištu, Garbina 10 (deponij Košambra).

Tijekom dana spremnike je preuzeo velik broj domaćinstva, a sama podjela protekla je u ugodnoj atmosferi i bez većih gužvi.

Spremnici se inače mogu preuzeti u vremenu od 9.00 do 16.00 sati sukladno planu preuzimanja za pojedina naselja. Sve detaljne podatke, plan preuzimanja  i najnovije obavijesti građani mogu naći na web stranicama Usluge Poreč www.usluga.hr

Podjela spremnika za ostala naselja grada Poreča bit će na punktevima po određenim naseljima, a prema dosadašnjo praksi kao i u ostalim općinama. U vanrednim i opravdanim situacijama korisnicima će dostavu spremnika izvršiti djelatnici Usluge Poreč d.o.o.

Podsjetimo se kako se radi o velikoj akciji gdje je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost počev od 2018. godine do danas Usluga Poreč uz razne organizacijske i pravne postupke osigurala ukupno 28.400 spremnika. Do sada je izvršena podjela individualnih spremnika za korisnike sa područja općina Tar-Vabriga. Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč.

Ova posljednja faza planirana je završiti 30.11.2021. godine i u tom će se razdoblju podijeliti spremnici za grad Poreč-Parenzo i općini Višnjan u ukupnoj količini od 19.000 spremnika.

Okončanjem ove podjele Usluga Poreč će još jednom dokazati kako gospodari otpadom u duhu svih  propisanih  strategija  i planova gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj i čije će aktivnosti  svakako doprinijeti smanjenja količina sakupljenog miješanog komunalnog otpada te povećanju količina prikupljenog reciklabilnog otpada.

 

    Arrow pointing up