NaslovnaVijestiUvođenje naplate parkirališta u gradu putem parking-automata

Uvođenje naplate parkirališta u gradu putem parking-automata

1. srpnja započinje sa radom sustav automatske naplate i kontrole parkiranja u gradu Poreču.
Sustav se za sada sastoji od šest parkirnih automata u užem gradskom području (tj. u području prve parkirne zone) i opreme za kontrolu parkiranja. Uvjeti naplate parkiranja u sustavu se provode prema važećoj odluci Grada pa je tako jedan sat parkiranja u prvoj zoni 6 kn uz vremensko ograničenje parkiranja od jednog sata. Parkirni automati će raditi u ljetnom režimu naplate: vrijeme naplate parkiranja je od 0:00 do 24:00 sati svakim radnim danom, subotom, nedjeljom i praznikom. Prilikom kupnje karte svaki vozač će dobiti dodatno vrijeme parkiranja od 5 minuta. Parkirni automati prihvaćaju kovanice od 5 kn, 2 kn, 1 kn i 0,50 lipa. Važno je napomenuti da parkirni automati ne razmijenjuju i ne vraćaju ostatak novca nakon kupnje karte. Kupljenu parkirnu kartu potrebno je na već poznati način staviti iza vjetrobranskog stakla parkiranog vozila.
Kontrola naplate parkiranja provodi se po načelu povremene probe i provoditi će se od 4. srpnja dok će do tog vremena izdani nalozi za prekršaje biti nevažeći (nije potrebno uplatiti naznačen iznos) i sa svrhom školovanja djelatnika i opominjanja vozača. Nakon probnog rada izdani nalozi su punovažeći i neplaćanje uvjetuje opominjanje i utuživanje prekršitelja.
Uvođenjem sustava automatske naplate parkiranja baziranog na parkirnim automatima Hectronic Kienzle isporučitelja sustava Međimurje IPC Čakovec i Poreč će se uključiti u krug gradova sa suvremenim načinom parkiranja. U pripremi je uvođenje i naplate putem GSM telefona prema sustavu m-parking HPU-a.

Dokumenti