NaslovnaVijestiVeslački klub još čeka prostorije u Školjci

Veslački klub još čeka prostorije u Školjci

Malo je nedostajalo da lokalni veslački klub dobije primjereniji prostor, i to u nekadašnjoj tvornici za preradu ribe Školjka u uvali Peškera, koju je uz jamstva Grada kupilo komunalno poduzeće Usluga i sada te prostore iznajmljuje privrednicima. Međutim, zasad se to neće dogoditi, saznajemo od direktora Usluge Rodoljuba Kosića.

Glas Istre, 25.01.07.
POREČ –
Tvrtki Groplast istječe ugovor o zakupu, rekao nam je Kosić, a budući da oni sebi uređuju prostor u poslovnoj zoni Labinci, Usluga je namjeravala onaj koji je Groplast dosad koristio u Školjci dati na korištenje veslačkom klubu. »Nekoliko gradskih sportskih klubova ima potrebu za primjerenijim prostorom, što se može riješiti barem jednom od njih. Međutim, iz Groplasta su nam rekli da prostor u Labinicima nisu još do kraja pripremili pa smo se dogovorili produžiti im ugovor, uz jasnu opasku da očekujemo da što prije isele. Tvrtka zapošljava dvadesetak radnika i ne možemo ih ostaviti na cjedilu«, kaže Kosić.
U krugu bivše tvornice je skladište za otkup ambalaže i, osim Groplasta, još 11 zakupaca. K tome, tamo prostorije ima i Jedriličarski klub »Horizont Poreč«, a jedan je prostor dat za likovnu radionicu.

Piše: S. M.

Dokumenti