NaslovnaVijestiVrsar: Na Sjednici općinskog vijeća razmatrano poslovanje Usluge

Vrsar: Na Sjednici općinskog vijeća razmatrano poslovanje Usluge

Vijećnicima je predstavljeno godišnje izvješće o poslovanju porečkog komunalca Usluge, u kojem Općina Vrsar ima udio od oko 12 posto u temeljnom kapitalu.

Glas Istre, 06.11.2006.
VRSAR –
U 2005. godini Usluga je ostvarila više od 42,2 milijuna kuna prihoda, a rashodi su iznosili manje od 41 milijun, iznio je na sjednici predsjednik Uprave tvrtke Usluga Rodoljub Kosić.
Za razliku od toga, preklani je tvrtka poslovala s četiri milijuna kuna gubitka. Gledano po radnim jedinicama, gubitak su zabilježile Čistoća, Parkiralište, Tržnica i Hortikultura, dok su pozitivno poslovale Otpadne vode, Školjka, Pogrebne usluge i Luka-marina. Na bruto plaće za 170 zaposlenih lani je utrošeno 34 posto ukupnog prihoda Usluge, a ta brojka ima tendenciju smanjenja.
Jednoglasno je usvojeno izvješće državne revizije općinskog proračuna i financija za lanjsku godinu. Revizori na osnovu dostavljene dokumentacije nisu utvrdili nepravilnosti, naglasio je pročelnik Slobodan Vugrinec. On je rekao da se Općina nije dodatno zaduživala ni izdavala jamstva, a rate kredita redovno se isplaćuju.
Vijeće je odobrilo tvrtki Rausch Med, koja će se baviti prvenstveno medicinskom djelatnošću, da u svojem nazivu koristi vrsarski grb dopunjen simbolom liječničke struke. Ubuduće će uz slične zahtjeve trebati dostaviti i sliku logotipa koji kao bazu koristi općinski grb, kako bi vijećnici i vidjeli intervencije u grb.
Vrsarsko će se vijeće u postojećem sazivu najvjerojatnije sastati još jednom, kada će na dnevnom redu biti usvajanje prostornog plana te izmjene i dopune proračuna.

Piše: M. D.

Dokumenti