NaslovnaVijestiWeb-meteo-cam u marini Poreča jučer prešao 1.000.000 posjeta

Web-meteo-cam u marini Poreča jučer prešao 1.000.000 posjeta

Prvi takav web-cam sustav u Hrvatskoj, instaliran u studenom 2004. godine, zasigurno je opravdao svoju promotivno informativnu svrhu “odradivši” u prosjeku 2090 posjeta dnevno

Kada je Usluga Poreč u studenom 2004. godine postavila u gradsku marinu meteo-web-cam sustav, o tome su pisali mnogi lokalni i hrvatski mediji kao o vrlo pozitivnom i zanimljivom projektu koje prije svega služi za dobru informiranost potencijalnih gostiju kao i nautičara koji imaju svoja plovila u gradskoj marini. Na žalost, niti onda a niti danas, turističko gospodarstvo Poreča nije prepoznalo koristnost informacija koje sustav pruža. Za razliku od stranih Internet medija i jednog od najprometnijih turističkih portala u Hrvatskoj, istra.com, koji su porečki web-cam sustav uvrstili u imenike ostalih sličnih sustava u svijetu. Tako je web-cam Poreča putem europskog portala panoramablick.com prezentiran i u medijima kao što su ZDF, ORF, ADAC i slično, a već se je u nekoliko navrata upravo porečki web-cam sustav pojavio kao web-cam tjedna na tim portalima. Svakako zahvaljujemo portalu Porečkog pučkog učilišta, portalu Grada Poreča i neovisnom parentium.com koji su web-cam također uvrstili na svoje adrese.
Bilo kako bilo, 6.4.2006. zabilježen je i milijunti posjet na web-cam Poreča, u kojeg je investirala porečka Usluga, a izveli su ga porečki Edcom i austrijski IT WMS, sve po uzoru na brojne instalacije na austrijskim skijalištima.
Podsjetimo da se fotke ažuriraju svakih pola sata, da se arhiviraju fotke svakih sat vremena, njih 5 na sat, a da se meteo podaci ažuriraju svakih 10 minuta i arhiviraju konstantno, pa je tako moguće unatrag pogledati količine padavina, temperature, kretanje tlaka zraka i kretanje vlažnosti.
Kako doznajemo, u Umagu bi se uskoro mogao instalirati sličan web-cam, a investitor bi trebala biti Hypo Alpe Adria bank u svrhu turističke promocije jednog od svojih objekata.

Više info: http://www.marinaporec.com

Dokumenti