Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Zaključci sa koordinacije gradonačelnika i načelnika općina Poreštine
Share icon
Podjeli
Objavljeno 14.05.2007.

U maloj vijećnici grada Poreča 14.svibnja 2007.godine održana je Koordinacija gradonačelnika i načelnika općina Poreštine, a razmotreni su projekti sanacije odlagališta otpada Košambra i Koncepcije izgradnje sustava otpadnih voda. U maloj vijećnici grada Poreča 14.svibnja 2007.godine održana je Koordinacija gradonačelnika i načelnika općina Poreštine, a razmotreni su projekti sanacije odlagališta otpada Košambra i sustava otpadnih voda. Ovi kapitalni infrastrukturni objekti trebaju očuvati zdravi okoliš, spriječiti daljnju devastaciju prostora, te osigurati zalijevanje zelenih površina i navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. Koordinacija je usvojila sljedeće zaključke:

1. Prihvaćaju se razvojni projekti sanacije odlagališta Košambra i koncepcije razvoja sustava otpadnih voda kao projekti od zajedničkog interesa za područje cijele Poreštine.

2. Grad Poreč će načelnicima okolnih općina dostaviti prijedlog zaključaka o ulasku u razvojne projekte i prijedlog Ugovora o pravima i obvezama svih jedinica lokalne samouprave.

3. Načelnici općina preuzimaju obvezu organizacije zajedničke prezentacije navedenih projekata pred svojim Poglavarstvima i općinskim vijećnicima.

4. Krajnji rok za organizaciju prezentacije i donošenje zaključaka predviđen je za kraj mjeseca svibnja.

5. Zadužuje se predsjednik Uprave Usluge Poreč d.o.o. da organizira prezentaciju rečenih projekata.

    Arrow pointing up