NaslovnaVijestiNovosti RJ ParkiralištaZavršeni radovi na Velikom gradskom parkiralištu

Završeni radovi na Velikom gradskom parkiralištu

| Novosti RJ Parkirališta

Krajem listopada javnost je obaviještena o početku radova na Velikom gradskom parkiralištu, a ovim putem obavještavamo da su isti u potpunost završeni te da je VGP u cijelosti na usluzi svojim korisnicima.

Radovi koji su odrađeni u ugovorenim rokovima izvodili su izvođači koji su izabrani u postupku javne nabave,  a ukupna vrijednost investicije iznosila je 450.000,00 kuna.

Ovim projektom Usluga Poreč d.o.o. je parkiralište koje se intenzivno koristi tijekom cijele godine, a osobito u ljetnim mjesecima učinila funkcionalnijim, modernijim, ljepšim, a nadasve sigurnijim.  Prometna i pješačka komunikacija na samom parkiralištu i dalje prema drugim dijelovima grada podignuta je na višu razinu.

Značajni radovi koji su se izveli u sklopu tog infrastrukturnog projekta su zamjena asfaltnog zastora od glavne prometnice kroz ulazno-izlazne rampe te na najkritičnijim mjestima, u površini  od 1.700.00 m2. Brisana je dosadašnja van-standardna horizontalna signalizacija (2.2×5.00m) sistemom visokotlačnih perača, a izradom nove horizontalne signalizacije parkirna su mjesta sada veća, odnosno šira, sukladno  novim standardima (2.5×5.00m).

Standardizacijom  parkirnih mjesta kapacitet parkirališta smanjen je za pedeset parkirnih mjesta ali su sva preostala funkcionalnija i sigurnija za korisnike.

Zamijenjene su dotrajale automatske rampe modernijima koje udovoljavaju najvišim standardima brzine protoka vozila,  ugrađeno  je još pet videokamera čime je poboljšana kontrola ulaza-izlaza vozila te naplata samog parkiranja.

Zamijenjena je i dotrajala kućica blagajne novom, funkcionalnijom i ljepšom.

U okviru projekta izvršena je i sanacija konstrukcije nadstrešnica i stupova javne rasvjete detaljnim čišćenjem hrđe, premazivanjem u dva sloja temeljne boje te dva sloja visokokvalitetne zaštitne boje, a zamijenjena su i dotrajala sjenila za sunce ljepšim i kvalitetnijim, veće gustoće, otpornim na UV zrake, u ukupnoj površini od 2.250,00 m/2.

Svi radovi su izvedeni u ugovorenom roku, a vodilo se računa da parkiralište u svakom trenutku bude maksimalno funkcionalno.

Zahvaljujemo se svim korisnicima Velikog gradskog parkirališta na strpljenju i razumijevanju prilikom izvođenja radova.

Usluga Poreč d.o.o.

Dokumenti