Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Gradsko groblje Poreč dobit će 72 nove niše za urne i 66 za ljesove
Share icon
Podjeli
Objavljeno 11.07.2023.

Proširuje se novi dio gradskog groblja i to za 72 nove niše za urne i  66 novih niša za ljesove.

Gradsko groblje Poreč poznato je i po nazivu groblje sv. Marka, a izgrađeno je 1920. godine kada je evidentiran prvi ukop. Zadnjom rekonstrukcijom gradskog groblja, odrađenom 2016. godine izgrađena su nova 744 grobna mjesta, a koja su uključivala zemljana grobna mjesta i grobnice.

Danas gradsko groblje u Poreču broji ukupno 3.449 grobnih mjesta koja čine zemljana grobna mjesta, grobnice sa tri i šest ukopnih mjesta te niše za ljesove i urne. Broj slobodnih grobnih mjesta za ukop trenutačno iznosi 365 zemljanih grobnih mjesta te 27 grobnica.

Rekonstrukcija prve faze dogradnje groblja obuhvatit će uređenje jedne zelene površine na kojom je planirana izgradnja niša za urne i ljesove. Investicija se odrađuje na najnovijem dijelu groblja te će na površini od 313 m2 biti izgrađeno 66 niša za ljesove te 72 niše za urne. Prostor će se hortikulturno urediti, a površina neposredno ispred građevine popločiti. U istom dijelu urediti će se i pomoćna spremišta za opremu i alate koji se koriste u aktivnostima upravljanja i održavanja groblja.

Radovi su započeli danas, a rok za njihovo izvođenje je 90 dana. Sve korisnike groblja ovim putem molimo za razumijevanje prilikom izvođenja radova, dok će isti prilikom sprovoda i vjerskih obreda biti obustavljeni.

    Arrow pointing up