Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Uspješno održana prva manifestacija Gušti Merkata – spoj gastronomije i glazbe na gradskoj tržnici
Share icon
Podjeli
Objavljeno 17.05.2024.

Danas je s velikim uspjehom održana prva manifestacija Gušti Merkata, koja će postati tradicionalno događanje svakog trećeg petka na našoj tržnici.

Ovo jedinstveno gastro – glazbeno iskustvo okupilo je mnogobrojne građane koji su uživali u izvanrednim delicijama i vrhunskoj atmosferi.

Učenici i profesori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč, su sa entuzijazmom pripremali pljukance sa šparogama, demonstrirajući svoje kulinarske vještine i tako nas uveli u lokalnu gastronomiju. Uz ukusne pljukance, posjetitelji su imali prilike kušati vrhunska vina Brčić i Terzolo, koja su dodatno obogatila gastronomski doživljaj.

Guštima Merkata želimo spojiti lokalnu kuhinju i glazbu te promovirati i oživiti našu tržnicu, stvoriti platformu za lokalne OPG-ovce, ribare i poljoprivrednike gdje mogu dodatno promovirati svoje proizvoda koje svakodnevno nude na našoj tržnici.

„Izuzetno sam ponosan na našu tržnicu i sve sudionike koji su svojim trudom i kreativnošću omogućili održavanje Gušta Merkata. Ovakve manifestacije ne samo da promoviraju našu bogatu gastronomsku baštinu i jačaju zajedništvo među građanima, već značajno doprinose turističkoj ponudi našeg grada i pomažu lokalnim poljoprivrednicima, ribarima i obrtnicima da predstave svoje proizvode široj publici. Zahvaljujem se učenicima Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč i njihovim mentorima na  trudu i entuzijazmu u pripremi pljukanci sa šparogama koji su bili odlični. Veselim se budućim događanjima i pozivam sve građane da nam se pridruže u proslavi naše tradicije“  - kazao je gradonačelnik Peršurić

S uzbuđenjem očekujemo slijedeće Gušte Merkata i pozivamo svih da nam se pridruže u istraživanju bogatstva naše kulinarske tradicije i lokalnih vrijednosti.

    Arrow pointing up