Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Priprema Marine Poreč za novu sezonu – velika ulaganja i podizanje standarda usluge
Share icon
Podjeli
Objavljeno 14.03.2024.

Usluga Poreč nastavlja svoje kontinuirano ulaganje u povećanje kapaciteta i poboljšanje usluga kako bi zadovoljila potrebe svojih korisnika te pratila tehnološke napretke i standarde, čime osigurava visoku razinu kvalitete života svojih sugrađana, ali i zajedno s drugim akterima uključenima u sektor turizma čini Poreč privlačnom destinacijom za turiste.

Ovog tjedna, tako su dovršeni radovi u Marini Poreč čime je završena još jedna značajna investicija Usluge Poreč u ovoj godini. Još prošle godine završeni su radovi na zamjeni kompletnog sidrenog sustava u cijeloj marini, hortikulturno je uređena šetnica ispred marine, a nakon čega su započeli radovi na uređenju najvećeg gata, odnosno lukobrana, koji je jedini ostao ne uređen u ranijim godinama.

Zamjena sidrenog sustava obuhvatila je uklanjanje postojećih sidrenih betonskih blokova starih preko 20 godina i ugradnju 26 novih armiranobetonskih sidrenih blokova. Zamijenjen je i 260 metara dug glavni sidreni lanac te su ugrađeni novi pomoćni lanci i škopci te ostali potrebni elementi sustava. Uređenje lukobrana obuhvaćalo je uređenje podnih obloga betonskim opločnicima i WPC daskama, ugradnju konzolnih klupa i stolova cijelom dužinom gata, zamjenu stupova javne rasvjete te ugradnju ambijentalne rasvjete.

U sklopu navedenih radova, uloženi su značajni resursi u poboljšanje infrastrukture i sigurnosti svih korisnika marine, dok je uređenjem lukobrana osiguran ugodniji, funkcionalniji i kvalitetniji prostor samog lukobrana, priveza plovila i boravka na istome.  

Marina Poreč je mala gradska marina smještena u samom centru Poreča i raspolaže sa ukupno 129 vezova u moru. Prošlogodišnja turistička sezona i ostvareni rezultati sa povećanjem od 13% broja tranzitnih uplova, pokazala je da postoji veliki interes nautičara za našom marinom.

Smještaj u samom centru grada, blizina i dostupnost mnogobrojnih sadržaja, jednostavan, brz morski i kopneni pristup, samo su neke od prednosti marine Poreč. Uz to, poslovanje koje je okrenuto novim trendovima i kontinuiranom radu na povećanju kvalitete usluge, osiguranja sigurnog boravka svim gostima i njihovim plovilima daju dodatni akcent i prepoznatljivost marine Poreč u nautičkom sektoru.

Usluga Poreč i u nadolazećem razdoblju nastavit će pratiti trendove i ulagati u razvoj kvalitete usluge.  

Usluga Poreč d.o.o.

    Arrow pointing up