Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Mobilna aplikacija „PayDo“ – novost u ponudi Usluge Poreč d.o.o.
Share icon
Podjeli
Objavljeno 11.06.2018.
paydoo

Usluga Poreč d.o.o. od ovog ljeta omogućava svim korisnicima novu, besplatnu uslugu, kojom mogućnost korištenja parkinga postaje još jednostavnije i dostupnije. Radi se o novom obliku plaćanja parkinga putem brze i jednostavne aplikacije PayDo kojom se omogućava plaćanje parkiranja na području cijelog grada bez dodatnih troškova.

Aplikacija PayDo ne koristi SMS protokol za plaćanje parkinga, zbog čega je idealna za sve korisnike koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om, a to su, uz ostale, određene kategorije poslovnih korisnika, turisti te neki privatni korisnici.

Poslovni korisnici u mogućnosti su dobiti R1 račun za plaćenu uslugu, što do sada nije bio slučaj. Dodatna pogodnost za pravne osobe je i mogućnost unosa više korisnika na isti račun, pri čemu su svi troškovi vezani upravo za  tu pravnu osobu.

Nova usluga je svakako olakšanje i za brojne turiste koji do sada nisu mogli koristiti opciju plaćanja SMS-om, već su morali tražiti najbliži parkirni automat. Za njih je aplikacija dostupna na engleskom i talijanskom jeziku.

Aplikaciju PayDo može se preuzeti za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android.

Putem aplikacije za sada se svim korisnicima omogućava kupnja satnih karta te plaćanje izdane Dnevne parkirne karte.

Pristup aplikaciji je jednostavan i započinje registracijom korisnika čime se omogućava korištenje aplikacije. Korisnicima su na raspolaganju dva načina korištenja:

  • direktna uplata parkirne karte karticom ili
  • uplata sredstava na osobni račun sa kojeg se kasnije „skida“ parkirna naknada.
S obzirom na kartično plaćanje, aplikacija vrši autorizaciju kartica preko servisa CorvusPay, pri čemu zbog sigurnosti prilikom prve autorizacije kartice sustav traži tokenizaciju iste.

Aplikacija ima mogućnost pristupa i kroz web preglednik, gdje je vrlo jednostavno uplatiti sredstva na svoj PrePaid račun, odnosno zatražiti predračun za isto ( 2D barkod ), gdje su nakon uplate, sredstva raspoloživa na Vašem računu, te kroz aplikaciju u tom slučaju nije potrebno provoditi autorizacije kartica.

Aplikacija PayDo je trenutno dostupna u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Puli, Rovinju,  Osijeku, Varaždinu, Sisku, Bjelovaru, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Samoboru, Slavonskom brodu, Vodnjanu i Vukovaru, a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima kako bi ova usluga bila dostupna na nacionalnoj razini.

Detaljne upute o korištenju, kao i odgovore na najčešća pitanja možete pronaći na službenim stranicama PayDo aplikacije.

Trgovačko društvo Usluga Poreč d.o.o. i ovom je novosti pokazalo interes za daljnjim praćenjem te brzim prilagođavanjem trendovima i inovacijama u razvoju tehnologije u području parkiranja gdje je u zadnje vrijeme velik znak stavljen upravo na digitalizaciju i automatizaciju a sve kako bi  se korisnicima omogućilo jednostavnije, brže i kvalitetnije ostvarenje usluge.

    Arrow pointing up