Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Poreština info: Cvjetni vikend - uspjelo i drugo izdanje
Share icon
Podjeli
Objavljeno 21.04.2009.

U sportskoj dvorani na Žatiki od 17.-18. travnja 2009. godine održan je drugi po redu "Cvjetni vikend" u Poreču. Pred početak turističke sezone interes građana za ponudom sezonskog cvijeća i ukrasnih biljki za vrtove, balkone i same smještajne ili ugostiteljske objekte bio je očekivano velik, te je izloženo od 35 izlagača pogledalo nekoliko tisuća posjetitelja. Osim cvijeća, cvjetnih aranžmana za stolove prigodom svečanih objeda, mogao se kupiti alat za obrađivanje i uređivanje zelenila, uređaji za automatsko zalijevanje cvjetnjaka, travnjaka i golf terena. Sve posjetitelje zabavljali se mladi Poreča i njihove kreativne udruge, plesne skupine, žongleri, ritmičarke, gotovo 500 mladih - od dječjih vrtića do maturanata. Svi dobronamjerni su mogli uočiti da Porečanke i Porečani nisu samo kulturni konzumenti, već da se kulturom bave i sami i imaju što pokazati. R.V.A.

 

Popis nagrađenih 2. Cvjetnog vikenda u Poreču

 

Osim izložbeno-prodajnog karaktera, Cvjetni vikend u Poreču ima i natjecateljski karakter. Ove godine nagrađivani jesu:

Najljepši štand - Cvjećarnica Kalnak d.o.o. iz Poreča (nagradu uručio župan  Ivan Jakovčić)

Najljepši štand sa ljetnicama - Nada Cenin Orlić iz Vodnjana (nagradu uručio gradonačelnik Edi Štifanić) Najljepši štand sa trajnicama - SŠ Mate Balota Poreč (nagradu uručio direktor TZ Velenik Nenad)

 

Najljepši aranžman sa rezanim cvijeće 1. mjesto Cvjećarnica VIVALDI iz Poreča 2. mjesto Cvjećarnica Kalnak Poreč 3. mjesto Teodora Matejčić iz Poreča (Nagrade uručio direktor Usluge Rodoljub Kosić)

 

Najljepše uređeni stolovi za svečane prilike

1.mjesto Konoba Buići 2.mjesto Restoran Viking 3.mjesto restoran Dionis

 

Posebno nagrade Najatraktivnije postavljen stol osvojio je restoran D & G iz Poreča Najstručnije postavljen stol osvojila je TUŠ Anton Štifanić Nagrade uručili gđa. Nevija Poropat i gosp. Sergio Pavat)

Posebna nagrada na temelju  glasovanja publike dodjeljuje se restoranu Dionis iz Zelene Lagune od ukupno  304 glasa restoran Dionis je osvojio 72 glasa .

 

Najljepši likovni uradak na temu MIRISI I BOJE LAVANDE d odijeljen se gospođi Gracijeli Sirotić  (nagradu uručio Sergio Pavat)

 

Humanitarna akcija - Likovne udruge Poreč

Od prikupljenih sredstva u humanitarnoj akciji dio sredstava doniran je  Udruzi dijabetičara Poreštine  u iznos od 2.200 kn i Udruzi invalida  u iznosu od 1.480,00 kn  (za nabavku ortopedskih pomagala) Osim stručnih komisija posjetiocima sajma  bilo je omogućeno da se uključe u nagradnu igru  te osvoje najljepše cvjetne aranžmane

Dobitnici cvjetnih aranžmana:

- Jasna Krizmanić Poreč - Tatjana Machat Poreča - Škropeta Željka Višnjan - Rapavel - Maloča Sara Poreč - Dorijana Stepčić Poreč Jedan  cvjetni aranžman dodijeljen je u Dom za starije i nemoćne osobe   Jedan cvjetni aranžman postavljen je na oltar u Eufrazijanu

    Arrow pointing up