Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
RJ "OTPADNE VODE" - Pucanje tlačnog voda uz Crpnu stanicu broj 3 locirane u uvali Molindrio
Share icon
Podjeli
Objavljeno 22.04.2007.

Obavještavamo građane da je u subotu, 21. travnja 2007. godine u 8,15 sati primijećeno oštećenje tlačnog cjevovoda u neposrednoj blizini crpne stanice broj 3 – Gržina u uvali Molindrio. Oštećenje su primijetili dežurni operativci u jutarnjem obilasku postrojenja fekalne kanalizacije.

Odmah je uspostavljen nadzor nad nastalim zagađenjem i njegovim širenjem, isključene su crpke u CS 3, a otpadna voda iz crpnog bazena distribuirana je specijalnim komunalnim vozilima– kamionom cisternom u crpnu stanicu CS 4.

O nastalom akcidentu prema Operativnom planu interventnih mjera u slučaju iznenadnog zagađenja odmah su obaviještena slijedeća nadležna tijela:

- Voditelj Odsjeka državne vodopravne inspekcije za sliv Jadran, - Područni vodopravni inspektor, - Inspektor zaštite okoliša, - Odjeljak sanitarne inspekcije Ispostava Poreč, - Voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša, - Uprava društva Usluge Poreč d.o.o. Istog dana u 15,10 sati tlačni cjevovod za distribuciju otpadne vode stavljen je u funkciju.

Radove na popravku tlačnog cjevovoda izvodio je Zajednički građevinski obrt TERAKOP iz Poreča uz nadzor električara i rukovoditelja RJ Otpadne vode. Oštećenju tlačne cijevi uzrok je podzemna voda koja je podlokala teren ispod cijevi. Cijev je pod teretom zaštitnog betona i nasipa popustila i puknula.

Uprava Društva

    Arrow pointing up