Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Vrijeme je da šarene cvjetne gredice zablistaju u zimskom ruhu
Share icon
Podjeli
Objavljeno 20.10.2023.

Krenula je priprema i obnova cvjetnih gredica i korita kako bi nam i hladni mjeseci pred nama bili veseli i ugodni. Nakon aktivnog ljeta, početak listopada označava početak sadnje zimskih sadnica te zamjenu ljetnog sezonskog cvijeća.

Naši djelatnici obuhvatit će čak 14 lokacija diljem grada,  stvarajući čaroban okoliš oko zgrada gradske uprave, trgova, rotora, tržnice i parkirališta.

Ukupno će se urediti površina od 500 četvornih metara. Prva faza radova uključuje pripremu tla, temeljito čišćenje, hranjenje tla i obogaćivanje korita zemljom. Nakon pažljive pripreme, ulazimo u drugu fazu – sadnju, a gdje je u planu sadnja gotovo 8.000 komada zimskog cvijeća, gdje prevladavaju   belise, miozotisi i maćuhice. Pripremili smo i gotovo 10.000 lukovica tulipana u različitim bojama za dodatnu raznolikost, a koji će u punom sjaju dočekati nas na proljeće.

 Važno nam je da se očuva kontinuirana estetska vrijednost naših javnih površina, a upravo uređen okoliš pruža svim našim građanima i posjetiteljima ugodno okruženje za boravak i kvalitetan život.  

    Arrow pointing up