NaslovnaDjelatnostiPogrebne usluge

Pogrebne usluge

Odlukom o upravljanju grobljima Grada Poreča (Službeni glasnik Grada Poreča broj 6/2000.) Usluga Poreč d.o.o. dobila je na upravljanje groblja Poreč, Nova Vas, Fuškulin, Žbandaj i Baderna. U sklopu istih nalazi se i pet mrtvačnica.

Osnovnu djelatnost upravljanja grobljima i obavljanje pogrebnih djelatnosti u trgovačkom društvu Usluga Poreč d.o.o. obavlja Organizacijska jedinica Groblje.

Djelatnost se obavlja u  skladu sa Zakonom o grobljima, Zakonom o komunalnom gospodarstvu i Odlukom o upravljanju grobljima.

 

Upravljanje grobljem te obavljanje pogrebnih djelatnosti uključuje organizaciju sahrane, ugovaranje termina i mjesta sahrane, odabir pogrebne opreme, te dodjelu grobnog mjesta na korištenje.

Pogrebna usluga obuhvaća uslugu od trenutka preuzimanja pokojnika, pa sve do njegove sahrane u grobno mjesto, a uključuje preuzimanje, prijevoz, opremanje, ispraćaj i sahranu pokojnika.

Organizacijska jedinica Groblje obavlja i  usluge ekshumacije, prijevoza do i iz krematorija na području Republike Hrvatske i inozemstva  i druge usluge vezane uz osnovnu  djelatnost.

Pogrebna oprema namijenjena je opremanju pokojnika, a vodi se  računa da ista udovolji zahtjevima svih stranaka ovisno o vrsti odabranog ukopa i mogućnostima naručitelja.

 

Djelatnost se obavlja sa pet ( 5 ) djelatnika pri čemu se u obavljanju djelatnosti koriste objekti i sredstva za obavljanje osnovne djelatnosti  po svim zakonskim propisima uključujući specijalna pogrebna vozila, mrtvačnice sa rashladnim uređajima te prostore za izlaganje i posljednji ispraćaj pokojnika.

 

Radno vrijeme Ureda groblja

Ponedjeljak – petak : od 07:00 do 14:00 sati

Subotom : od 07:00 do 12:00 sati

Pogrebna djelatnost

Svakodnevno: od 0:00 do 24:00 sata

Dežurna osoba i kontakt broj 091/431-0038

Cvjećarnica

Ponedjeljak – petak : od 09:00 do 16:00 sati

Subotom : od 08:00 do 13:00 sati

Kontakt broj : 052/431-269