NaslovnaDjelatnostiČistoćaEko-akcije po mjesnim odborima i općinama

Eko-akcije po mjesnim odborima i općinama

kontakt: Elvin Ferenac, voditelj, mob: 091 431 0107, e-mail: elvin.ferenac@usluga.hr

Komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. od ponedjeljka, 29. veljače započinje sa eko akcijama proljetnog čišćenja na području Grada Poreča, općine Funtana, Vrsar, Sv. Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir- Labinci, Tar- Vabriga. Kao i dosadašnjih godina, za prikupljanje glomaznog otpada postaviti će se spremnik zapremnine 5m3 ili 7 m3 na lokacijama koje su unaprijed utvrđene od strane predstavnika Mjesnih odbora i Općina. Detaljan Plan proljetne eko akcije za 2016.g. možete preuzeti u nastavku:

PLAN EKO AKCIJA 2016

Glomazni odnosno krupni otpad je otpad kojeg  je  zbog svoje  zapremnine ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. U glomazni otpad iz kućanstva spadaju:

  1. KUPAONSKA OPREMA (kada, tuš kada, sauna,, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide, slavina za vodu, nosač tuša, crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo i sl.)
  2. STVARI ZA DJECU (krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete)
  3. PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)
  4. NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, polica, stol, stolac, klupa, daska kod uzglavlja kreveta, fotelja, krevet, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
  5. KUHINJSKA OPREMA ( kuhinjski elementi, sudoper, radna površina, šank )
  6. VRTNA OPREMA ( ograda, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt (tačke, kosilica i sl.), sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj )
  1. OSTALI GLOMAZNI OTPAD ( rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, kanu, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)

Građevinski otpad (pločice, keramika, građevinski materijali, gipsa,šuta…), opasni otpad, električni i elektronički  otpad, otpadne gume, vozila, otpadne baterije , akumulatori i otpad iz vrtova ne smatra se  glomaznim otpadom iz kućanstva. Navedene vrste otpada sakupljaju se i zbrinjavaju putem ovlaštenih sakupljača  ili se mogu odložiti u reciklažnom dvorištu.

Za sve potrebne informacije molimo građane da se obrate Vilijamu Banku, poslovođi sakupljanja i prijevoza otpada, na telefon 091 431 0029.

I ove godine eko akcija je organizirana  s  ciljem i željom da nam grad i okoliš  budu što čišći i bez otpada, a samim time zdraviji i ugodniji za život.

Usluga Poreč d.o.o.