NaslovnaVijestiIz Glasa Istre

Iz Glasa Istre

Kako je moguće da kontejneri na eko-otoku u Novom naselju, predviđeni za odvojeno skupljanje otpada, 15 dana budu prepuni, pitali smo direktora Usluge Rodoljuba Kosića.
– Još nismo obavijestili građane da je uspostavom zimskog odvoza komunalnog otpada samo srijedom predviđeno pražnjenje kontejnera na eko-otocima, za razliku od ljeta, kada to radimo dva puta tjedno, utorkom i petkom. U svakom slučaju, kontejneri su Novom naselju sada ispražnjeni, a do sredine sljedećeg mjeseca na Poreštini ćemo postaviti još 40-ak takvih otoka za selektirano prikupljanje otpada, rekao nam je Kosić.
Pohvalno je da se u odvajanje otpada iz domaćinstava krenulo barem ovim obilaznim putem i unatoč problemima koje stvaraju nesavjesni građani. Ali, da bi eko-otoci bili svrhoviti i smisleni, treba kontejnere redovito prazniti, pa će naviku steći i najtvrdokorniji. Ako netko, na primjer, napuni kontejner dan-dva nakon što je ispražnjen, trebao bi imati mogućnost nazvati Uslugu da isprazni kontejner i mimo redovitog rasporeda. A da bi to funkcioniralo, bilo bi logično staviti obavijest s brojem telefona (besplatnog) na koji građani mogu dojaviti potrebu pražnjenja spremnika. Direktor Usluge obećao je postaviti takvu obavijest.

S.M.

Dokumenti