Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
NASTAVAK POSTAVLJANJA PODZEMNIH SPREMNIKA NA PODRUČJU GRADA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 27.01.2020.
Print

Nakon što smo u protekloj godini postavili ukupno 37 setova podzemnih i polupodzemnih spremnika, a slijedom organizacije novog sustava gospodarenja otpadom, nastavak postave istih u onim dijelovima Grada gdje se pokazalo da je takva način sakupljanja otpada najoptimalniji, započinje ovaj tjedan.

Sredstva za ugradnju i postavu podzemnih spremnika osigurana su financijskim planom Društva, izrađena je  projektna dokumentacija te ishodovane potrebne građevinske dozvole.

Ukupna investicija iznosi  490.712,25 kn bez PDV-a, a kao najpovoljniji ponuditelj  odabrana je tvrtka Iskop d.o.o., Sveti Petar u Šumi, sa kojima je potpisan ugovor o izvođenju radova.

Podzemni spremnici ugraditi će se na ukupno 7 lokacija na području grada i to:

  1. Partizanska ulica
  2. Prvomajska ulica
  3. Obala M. Tita na dijelu rekonstrukcije gradske rive – dvije lokacije
  4. Obala Matka Laginje
  5. Ulica G. Caprin
  6. Peškera – zamjena postojećih spremnika
 

Svaki set postavljenog spremnika sastoji se od 4 spremnika i to po jednog za  miješani komunalni otpad, papir i karton, plastika i metal te staklo. Svi spremnici u setu biti će opremljeni i otpadomjerima, a koji će se otvarati odgovarajućih RFID karticama.

Ovim putem obavještavamo ujedno naše građane da se radovi počinju izvoditi u srijedu, 29.01.2020.g. i to na lokacijama u Prvomajskoj i Partizanskoj ulici.  Za vrijeme radova promet će se odvijati prema postavljenoj signalizaciji  privremene regulacije prometa, odobrenoj od strane UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo  i MUP-a. Završetak radova na ove dvije lokacije očekuje se do kraja veljače.

Ukoliko to vremenske prilike dozvole te usklađujući se sa ostalim radovima koji se odvijaju na lokacijama na kojima se podzemni spremnici ugrađuju, završetak kompletnih radova na svim lokacijama na ugradnji spremnika očekuje se svakako prije početka turističke sezone.

Kako bi svim našim korisnicima omogućili kvalitetnu i ujednačenu uslugu visokog standarda, a naš Grad učinili još čišćim i ljepšim, molimo sve građane na strpljenje i razumijevanje.

U nastavku prikaz privremene prometne regulacije

Usluga Poreč d.o.o.

 

 

Regulacija prometa - Prvomajska ulica
Regulacija prometa - Partizanska ulica
Dokumenti
File iconFile icon
27.01.2020.
Privremena prometna regulacija - Prvomajska ulica
File iconFile icon
27.01.2020.
Privremena prometna regulacija - Partizanska ulica
    Arrow pointing up