NaslovnaVijestiNovostiODLIČNA SURADNJA SA KORISNICIMA TIJEKOM IMPLEMENTACIJE SUSATAVA ODVOJENOG PRIKUPLJANJA OTPADA NA KUĆNOM PRAGU

ODLIČNA SURADNJA SA KORISNICIMA TIJEKOM IMPLEMENTACIJE SUSATAVA ODVOJENOG PRIKUPLJANJA OTPADA NA KUĆNOM PRAGU

| Novosti

Od jeseni nastavak implementacije ovog učinkovitog sustava. Tijekom mjeseca svibnja započela je ključna faza novog sustava prikupljanja otpada, a to je odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na samom obračunskom mjestu korisnika usluge, odnosno na kućnom pragu. Naime, prema točno utvrđenom rasporedu korisnici s područja općina Funtana, Kaštelir, Lovreč, Vižinada, Tar i Vrsar od svibnja odvojeno prikupljaju i predaju komunalni otpad u za to predviđene i dodijeljene spremnike ili vrećice.

Zahvaljujući dobroj suradnji s našim korisnicima postigli smo da se poštuju svi uvjeti kako bi naša usluga bila dostupna i pravovremena. Podsjećamo, spremnici moraju biti postavljeni ispred kućnih vrata na prvoj dostupnoj javnoj površini  najkasnije do 06:00 sati na dan odvoza, pažljivo je potrebno pratiti upute oko odlaganja otpada u svaki pojedini spremnik, a nakon izvršene usluge spremnike je potrebno spremiti odnosno ukloniti s javne površine. Ako se dogodi da usluga nije izvršena, naši korisnici mogu nam se javiti putem sms poruke na broj telefona 091/431-0017, nakon čega se odmah obavlja provjera terena i razloga ne izvršene usluge kao i otklanjanje nastale situacije.

Od jeseni, nakon što se obavi podjela svih spremnika u Gradu Poreču te Općini Višnjan krenut će implementacija istog sustava odvojenog prikupljanja otpada, kao u ranije spomenutim općinama.

Kako je u tijeku vrhunac turističke sezone, a koja na zadovoljstvo svih nas bilježi odlične rezultate, kod dijela korisnika došlo je i do potrebe povećanja kapaciteta za odlaganje staklene ambalaže. Nastavno na isto, pozivamo sve korisnike koji za tu vrstu otpada koriste vrećice da se slobodno jave u naš Ured za korisnike na adresi Mlinska 1 radi preuzimanja dodatnih vrećica.

Ovakav sustav zahtjeva od svakog korisnika odgovornije ponašanje jer se odvoz otpada obavlja prema točnom rasporedu, a uz to svaki korisnik je odgovoran za sadržaj otpada u spremniku i njegovo ispravno razvrstavanje. Spremnost na suradnju i disciplina naših korisnika ali i svakodnevno zadovoljstvo osiguranom uslugom brzo su urodili plodom. Slobodno možemo naglasiti da se radi o povećanom komunalnom standardu koji se odlikuje urednim i čistim ulicama i naseljima, slobodnom prostoru za parkirališna mjesta te smanjenju neugodnih mirisa.

Usluga Poreč d.o.o.

Dokumenti