Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
POČETKOM LISTOPADA KORISNICI USLUGE POREČ DOBIVAJU KOMUNALNU USLUGU NA RAZINI EUROPSKIH STANDARDA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 07.09.2021.
Spremnici 4

Podjelom gotovo 30 000 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Poreča i općine Višnjan svim korisnicima biti će omogućeno odvajanje otpada na samom kućnom pragu. Nakon što je tijekom svibnja izvršena podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona, plastične i staklene ambalaže za korisnike sa područja općina Tar-Vabriga. Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč u zajedničkoj koordinaciji djelatnika općina i Usluge Poreč d.o.o., početkom listopada slijedi nastavak podjele spremnika na području grada Poreča i općine Višnjan.

Podijeliti će se ukupno 28.400 komada spremnika za papir i karton, plastičnu i staklenu ambalažu, čime će svim korisnicima biti omogućeno odvajanje otpada na kućnom pragu. Individualni spremnici pokazali su se kao  najučinkovitiji način povećanja odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, ali i za dobivanje kvalitetnih sirovina pogodnih za daljnju obradu. Podjelom individualnih spremnika uklonit će se svi eko otoci gdje je do sada bilo moguće odlaganje ovih vrsta otpada pa će se time osigurati još ljepša vizuru našeg Grada.

Još jednom smo pokazali da možemo biti nositelji promjena i lideri na brojnim područjima, pa tako i na području gospodarenja otpadom. Početkom listopada, podjelom preostalih spremnika, zatvara se krug implementacije novog sustava gospodarenja otpadom na europskoj razini čime Poreč i okolne općine među prvima u Hrvatskoj doista gospodare otpadom, stvaraju se ponovno uporabljivi resursi i sirovine, ali i ono najvažnije – stvaramo bolju, ljepšu, čišću, održivu budućnost za nove generacije.

Plan podjele spremnika

Za korisnike s područja samog grada Poreča podjela će biti organizirana u reciklažnom dvorištu Poreč na lokaciji Građevine za gospodarenje otpadom, Garbina 10., dok će za vanjska naselja grada Poreča i općinu Višnjan preuzimanje spremnika biti organizirano na unaprijed određenim punktovima. Još jednom napominjemo da će svi vanjski spremnici i eko otoci biti uklonjeni stoga je od velike važnosti da svi korisnici dođu i preuzmu svoje spremnike.

Prilikom same podijele spremnika korisnici će dobiti i raspored pražnjenja spremnika kao i upute za odvajanje otpada.

Još jednom podsjećamo, da sve ostale vrste otpada, kao što su baterije, lijekovi, boje, elektronički otpad i dr. korisnici mogu besplatno zbrinuti u reciklažnom dvorištu. Također, jednom godišnje mogu za glomazni otpad naručiti besplatni kontejner na broj tel. 555-728.

Detaljan plan podijele spremnika, lokacija i vremena podjele bit će objavljen neposredno prije same podijele na web stranici Društva, lokanim medijima i oglasnim pločama po naseljima.

    Arrow pointing up