Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Rovinj ostao bez zlatnog Plavog cvijeta, Vrsar brončani
Share icon
Podjeli
Objavljeno 15.09.2009.

Od pojedinačnih elemenata u akciji Plavi cvijet nagrađeni su Park Olge Ban u Poreču, javna plaža Vela plaža Amfore-Bonj na Hvaru, benzinska postaja Crobenza u Novom Vinodolskom, poštanski ured u Baškoj Vodi, okućnica kuće obitelji Guščić - Kampor na otoku Rabu, turistički informativni centar u Cavtatu, Đurovića špilja u Zračnoj luci Dubrovnik u kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti te suvenirski program Solane Nin. Posebno priznanje dodijeljeno je Novalji za kvalitetan pomak u uređenosti turističkog mjesta.

Nakon tri godine Rovinj je ostao bez zlatnog Plavog cvijeta, a samo za bod nadmašila ga je Opatija u konkurenciji gradova između 10 i 20 tisuća stanovnika. Za Plavi cvijet, priznanje koje osam godina dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica u suradnji s medijskim pokroviteljima Glasom Istre, Novim listom, Slobodnom Dalmacijom, Zadarskim listom, Jutarnjim listom i Hrvatskim radijem za najuređenija turistička mjesta na Jadranu, u toj kategoriji nadmetala se i Makarska, kojoj je dodijeljeno brončano priznanje.

U kategoriji najuređenijih mjesta i gradova do 10 tisuća stanovnika, u kojoj se od istarskih mjesta natjecao Vrsar, zlatni Plavi cvijet odlazi u ruke Rabu, srebrni Vodicama, a brončani Vrsaru. Bez nagrade u završnom ocjenjivanju uređenosti mjesta ostali su Biograd na Moru i Cavtat. U kategoriji gradova iznad 20 tisuća stanovnika najuređenijim je proglašen Split, a slijede Dubrovnik i Zadar.

Barbara Ban, Glas Istre

    Arrow pointing up