Logo
Djelatnosti
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša: Akcija sakupljanja tekstilnog otpada i edukacija djece u vrtićima
Share icon
Podjeli
Objavljeno 05.06.2024.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, danas smo organizirali uspješnu akciju sakupljanja tekstilnog otpada na našem velikom parkingu. Tekstilna industrija, jedna od najbrže rastućih industrija, stvara značajne količine otpada koji negativno utječe na okoliš. Cilj ove akcije bio je podići svijest o važnosti pravilnog zbrinjavanja tekstilnog otpada i potaknuti građane na odgovornije ponašanje prema okolišu.

Uz ovu akciju, posjetili smo djecu u porečkim vrtićima gdje smo im predstavili bojanku na temu odvajanja otpada i očuvanja okoliša. Bojanka je osmišljena kako bi na zabavan i edukativan način djeci približila važnost zaštite okoliša i odgovornog postupanja s otpadom. Djeca su naša budućnost i ključno je da od malih nogu usvoje navike koje će doprinijeti očuvanju našeg planeta. Djeca su s oduševljenjem prihvatila bojanke i pokazala velik interes za temu zaštite okoliša. Kroz igru i bojanje, mališani su naučili kako pravilno razvrstavati otpad i zašto je važno brinuti se za prirodu.

Gradonačelnik Loris Peršurić istaknuo je važnost zajedničkih napora u očuvanju okoliša: „ Svjetski dan zaštite okoliša prilika je da svi zajedno promislimo o našem utjecaju na planet i poduzmemo konkretne korake kako bismo ga smanjili. Ponosan sam na naše sugrađane koji su se uključili u akciju sakupljanja tekstilnog otpada i na našu djecu koja će kroz edukativne bojanke naučiti kako pravilno razdvajati otpad. Zajedničkim snagama možemo napravili veliku razliku.“

Direktor društva Luka Maleš dodao je: „ Kontinuirano se trudimo raditi na projektima koji doprinose održivosti i zaštiti okoliša. Akcija sakupljanja tekstilnog otpada pokazala je da naši građani imaju svijest o važnosti recikliranja i odvajanja otpada. Edukativna bojanka koju smo podijelili vrtićima pomoći će najmlađima da od najranije dobi usvoje pravilne navike razdvajanja otpada, što je ključni korak. “

Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji su sudjelovali u akciji sakupljanja tekstilnog otpada te odgajateljima koji su podržali našu inicijativu u vrtićima.

Pozivamo sve da nastave s odgovornim ponašanjem prema okolišu i da zajedno radimo na stvaranju bolje i čišće budućnosti za sve nas.

Usluga Poreč

Icon close
Icon arrow
Icon arrow
    Arrow pointing up