Logo
Novosti
Karijere
Icon
Icon
Acessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
USLUGA POREČ OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA
Share icon
Podjeli
Objavljeno 02.06.2022.
Print

Usluga Poreč ove će godine obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša pozivajući sve građane da se u petak,  3. lipnja 2022. godine pridruže javnom razgovoru sa Koradom Korlevićem na temu zaštite okoliša. Događaj će se održati na Trgu Slobode Poreč, s početkom u 10 sati.

U razgovoru  će voditeljica Jelena Vitasović  saznati što nam  Korado Korlević ima za reći o zaštiti okoliša i posljedicama ekološke zagađenosti. Naime, naš poznati astronom i znanstvenik već se 2000.godine zalagao  za postavljanje ekološke rasvjete koja je danas postala standard u Istri ali i susretao se sa drugim elementima zagađenja okoliša o čemu ćemo više saznati u neposrednom razgovoru u petak.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

Usluga Poreč se pridružuje svima koji će u svijetu obilježiti Dan zaštite okoliša a sve  kako bi svojim građanima na zanimljiv i dostupan način pružila nove informacije i dodatno ih educirala ili nadahnula  na nove ekološke akcije i poglede.

    Arrow pointing up